Annulé – Documentaire: What Walaa wants + nabespreking met Palestijnse jongeren uit Jeruzale

Quand :
26 mars 2020 @ 19 h 30
2020-03-26T19:30:00+01:00
2020-03-26T19:45:00+01:00
Où :
Gent - Filmzaal Filmplateau, Ugent
Paddenhoek 3 Gent 9000
Coût :
Gratuit
DOCUMENTAIRE || What Walaa wants + nabespreking met Palestijnse jongeren uit Jeruzalem

Walaa groeit als koppige 16-jarige op in het vluchtelingenkamp Balata in de bezette Palestijnse gebieden op de Westelijke Jordaanoever. Daar wordt ze grootgebracht door haar tante en zussen. Haar moeder Latifa zit intussen een gevangenisstraf uit. Walaa droomt ervan politieagente te worden, een uniform te dragen en wil haar eigen inkomen verdienen. Een moedige keuze, want ‘geen enkele vrouw hoort thuis in het leger’ en ze zal schaamte over haar familie brengen. Maar Walaa zet door en wordt – tegen alle verwachtingen in – toegelaten. Dat betekent niet dat alles van een leien dakje loopt. Haar rebelse kantje, de moeilijke relatie met haar moeder en de levensomstandigheden in de bezette Palestijnse gebieden stellen Walaa op de proef.

Achteraf volgt een nabespreking met Palestijnse jongeren, leraren en jeugdwerkers uit Jeruzalem. Dit alles onder begeleiding van MO-journaliste Tine Danckaers.

ARABISCH GESPROKEN, ENGELS ONDERTITELD, REGIE: CHRISTY GARLAND (CANADA, DENEMARKEN, 2019)

ORGANISATIE Universiteit Gent — Vakgroep Conflict & Ontwikkelingsstudies, UNFPA Palestine, MO*, Gents Noord-Zuid Overleg (GONZ), Sensoa en Burj Lucq Lucq

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

Top